Klik om te vergrotenTitel:Yanomamö De nadagen van het paradijs

Schrijver:Chagnon , Napoleon A.
Uitgever:Prometheus
Genre:Reizen & Talen
ISBN:9053331875
Illustrator:Chagnon , Napoleon A. / Caulfield & Tensing
Vertaler:Lameris , Marian / Out , Peter / Stheeman , Tjadine
Oorspronkelijke titel:Yanomamö The Last Days of Eden
Bijzonderheden:Pb 1993 1e dr.358 pp.
Prijs:€ 10.00Beschrijving:
De Yanomamö: veelzijdig en informatief boek over een restje 'oertijd' In het Zuidamerikaanse regenwoud

Het wiel moet nog worden uitgevonden en een telsysteem dat verder reikt dan 'één', 'twee' of veel kennen ze niet. In het tropische regenwoud, waar Brazilië en Venezuela elkaar raken, bevindt zich de enige wereld die nog niet is aangepast aan een beschaving van buitenaf: de eeuwenoude, ongeletterde cultuur van de Yanomamö-Indianen. 

Een van de meest directe redenen dat de Yanomamö bekend zijn geworden is, het gewelddadige karakter van hun samenleving. Zowel in de interne betrekkingen (gezin en eigen dorp) als in de externe betrekkingen (mede-Yanomamö) komt een grote hoeveelheid geweld voor. Ik zal twee illustraties geven.
Er bestaat een anekdote dat een vrouwelijke antropologe de volgende vraag kreeg voorgeschoteld van een aantal Yanomamövrouwen: houdt jouw man niet van je? De antropologe begreep niet zo goed wat er met deze vraag bedoeld werd en informeerde daarom naar het hoe en waarom van de vraag. Het antwoord hierop was; je hebt geen littekens, dus slaat je man je niet. Kortom, dan kan hij niet van je houden. 'Liefde' houdt voor de Yanomamövrouw in geslagen worden.

Klik hier om het boek te bestellen »Winkelwagen
Top 5 boeken

Nijboer Boeken | Zuiderweg 11, 9269 TX, Veenwouden, Tel. 0511-472185
jordans for salejordans for salejordans for salesac longchamp pas cher